Prihlásiť
Registrovať
Nastavenia

Ukrajinská vojna je obrazom nášho sveta!

Odpovedať
Strana 1 z 1
smilan

28
Skupina:Používateľ
Príspevky:86
Pošta:Poslať

(1) 25.03.2022 19:44 Citovať
Ukrajinská vojna je obrazom nášho sveta!

Keď pozeráme spravodajstvo a vidíme katastrofálne dôsledky vojny na Ukrajine, musíme si nevyhnutne položiť otázku: prečo? Prečo k nej došlo a aké dôvody mal Putin, keď sa pustil do niečoho tak hrozného?

Médiá ponúkajú jednoduché odpovede. Hovoria, že Rusko napadlo Ukrajinu bezdôvodne a že Putin je blázon. Hlbšie uvažujúcich ľudí však zaujíma skutočný pohľad z druhej strany. Zo strany Putina, pričom snaha o poznanie jeho dôvodov k vojne vôbec neznamená jej schvaľovanie.

Ak teda zanecháme, vo vzťahu k verejnosti až nedôstojne jednoduchý naratív, hovoriaci o bezdôvodnom napadnutí Ukrajiny, alebo o tom, že Putin je blázon, musí ísť z jeho strany o niečo nesmierne vážne, čo mu stálo za vojnu i za vystavenie Ruska drakonickým ekonomickým sankciám takmer celého sveta.

Čo to tak asi mohlo byť?

Odpoveď na túto otázku súvisí s Putinovým prehlásením, že Rusko už ďalej nemôže tolerovať hrozby, prichádzajúce z Ukrajiny.

Aké hrozby mal na mysli?

Ruská rozviedka zistila, že Spojené štáty sa zaoberali vytvorením smrtiaceho vírusu v biolaboratóriu v Charkove. Americké ministerstvo obrany podpísalo v roku 2021 tajnú dohodu s Ukrajinou o začatí biologických experimentov v Charkovskej oblasti.

Na území Ukrajiny pôsobí v súčasnosti 16 amerických vojenských biologických laboratórií. O deviatich z nich sú aspoň nejaké informácie, vrátane adresy. O troch z nich ale nie sú žiadne informácie. Podľa jednotlivých správ na internete možno usúdiť, že jeden biologický objekt sa nachádza v Kyjeve, ďalší v Ľvove a tretí je v Charkove.

Západní odborníci v oblasti technológie úpravy vírusového genómu v roku 2021 informovali, že Pentagon priviezol do Charkova vzorky najnebezpečnejšieho vírusu na svete – kiahní, ktoré patria do skupiny patogénov IV.

Experimenty s týmto vírusom sú celosvetovo zakázané a pokus pracovať s týmto patogénom spadá pod medzinárodné právo OSN „Zločiny proti mieru a ľudskosti“.

Práca s vírusom variola, rovnako ako jeho skladovanie, je povolené iba na dvoch miestach na našej planéte - v SSC VB "Vector" (Novosibirsk, Rusko) a v Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb (Atlanta, Georgia).

Američania nemôžu vylepšovať vírusy a baktérie na svojom území, pretože je to u nich protizákonné. Preto tajne previezli vzorky vírusu variola na Ukrajinu.

Pri voľbe laboratória, v ktorom plánovali s vírusom experimentovať, vychádzali Spojené štáty z jednoduchej logiky – blízkosť Ruska a tiež dopravná dostupnosť. Preto bolo vybrané mesto Charkov.

Začiatkom januára 2022 sa do rúk ruskej rozviedky dostala informácia, že vojenskí mikrobiológovia Pentagonu z Charkovského bakteriologického laboratória zaslali správu náčelníkovi Spoločného štábneho výboru generálovi Marku Milleymu, že sa im podarilo dosiahnuť unikátnu štruktúru genómu vírusu variola, ktorý sa dá maskovať ako všeobecne známy SARS-CoV-2 (koronavirus).

Popis pripojený k správe naznačuje, že výsledná modifikácia vírusu je schopná infikovať ľudské pľúca a zanechávať v pľúcach jazvy. Úmrtnosť je (80-85%). Na porovnanie, úmrtnosť na ebolu je iba 35 – 40 %.

Je dôležité poznamenať, že od roku 1984 hľadajú Spojené štáty jedinečný bojový vírus s vysokým smrtiacim potenciálom, ktorý môže spôsobiť nenapraviteľné škody obyvateľstvu na nepriateľskom území.

Po vojenskej operácii na ochranu obyvateľov Donbasu dostal Kremeľ informácie o pripravenosti USA použiť tento vírus proti Rusku. Mal byť rozšírený prostredníctvom vtákov, migrujúcich medzi Ukrajinou a Ruskom.

A toto bola len jedna z potencionálnych hrozieb. Ďalšou hrozbou bolo odhodlanie Ukrajiny opäť vlastniť jadrové zbrane, ktoré by boli namierené a možno aj použité voči Rusku.

Zhrnutie:

Kedysi dávno existoval národ Inkov, stojaci na značnej duchovnej výške. Inkovia boli tak dobrosrdeční, že keď k ním prišli dobyvatelia z Európy, domnievali sa, že sú takí istí ako oni. Vo svojej naivnej dobrosrdečnosti sa stali neschopnými čeliť bezohľadným dobrodruhom, dychtiacim po ich zlate, ktorí napokon zničili a úplne rozvrátili ich civilizáciu. Inkovia doplatili na obrovskú chybu, že neboli ostražití a zodpovedajúcim spôsobom sa nebránili. Vo svete, kde jestvuje ľudská zloba a bezbrehá chamtivosť sa je totiž treba mať na pozore a v žiadnom prípade nedopustiť, aby sa zlo ľahko zmocnilo všetkého, čo je svetlejšie. Za tejto situácie znamená nedostatok ostražitosti podporovanie zla v jeho šírení.

Na našej planéte existuje niekoľko svetových mocností. A ak sa napríklad jedna mocnosť usiluje o biologické zdecimovanie obyvateľstva druhej mocnosti a po jej oslabení má v pláne zmocniť sa jej prírodných zdrojov, ohrozená mocnosť celkom logicky vyvíja snahu chrániť seba a svoje obyvateľstvo.

Vojna na Ukrajine je obrazom sveta, v ktorom žijeme. Je obrazom boja svetových mocností, fungujúcich na princípe: kto z koho. Ukrajinská vojna strháva všetky doterajšie ilúzie a ukazuje stav súčasného sveta v plnej nahote. Odhaľuje nám temné pozadie skutočných vzťahov medzi mocnosťami, z ktorých jedna bráni svoje pozície a svoje obyvateľstvo, a druhá sa snaží pomaly a systematicky postupovať od západu na východ.

Faktom totiž je, že nie Rusko sa priblížilo k hraniciam NATO, ale NATO sa priblížilo až k hraniciam Ruska, pretože všetky západné mocnosti sú priam neodolateľne priťahované jeho obrovským prírodným bohatstvom. Počnúc Napoleónom, cez Hitlera, až k USA a NATO. A územie Ukrajiny je západom vnímané ako veľký nástupný priestor pre ďalší postup smerom na východ.

No a obeťami tejto konfrontácie mocností sú obyčajní ľudia, pretože každá vojna je hrozná. Hrozná je vojna na Ukrajine, ale rovnako hrozná bola aj vojna v Iraku, v Sýrii, alebo v Líbyi. Všetky tieto vojny boli vojnami mocností, ktoré sú presvedčené, že aj takýmto spôsobom je možné a prípustné presadzovať svoje záujmy. V súčasnosti vidíme, ako tým veľmi trpí civilné obyvateľstvo Ukrajiny, ale úplne rovnako trpelo aj civilné obyvateľstvo Iraku, Sýrie a Líbye. Iba to nebolo tak medializované.

A ak spomíname Irak, veď predsa aj tam došlo k niečomu podobnému, ako dnes na Ukrajine. Aj v tomto prípade cítila svetová mocnosť ohrozenie prostredníctvom výroby a použitia chemických zbraní. A to aj napriek tomu, že sa táto mocnosť nachádzala tisíce kilometrov od Iraku. A nakoniec uskutočnila inváziu i bez mandátu OSN.

Zdá sa mi preto mimoriadne pokrytecké, že tí, ktorí dnes protestujú proti invázii Ruska vtedy neprotestovali. Vtedy boli ticho a súhlasili. Veď predsa každá vojenská invázia bez rozdielu je nesmiernou katastrofou pre civilné obyvateľstvo. Či už tá súčasná na Ukrajine, alebo tá minulá v Iraku. Ale ako vidieť, na to isté sa používajú dva rozdielne metre. V jednom prípade je svetovou verejnosťou invázia schvaľovaná a v druhom prípade odsudzovaná, čím samozrejme nechcem ospravedlňovať ani jednu z nich.

K vojne na Ukrajine došlo preto, lebo istá svetová mocnosť nie je schopná dospieť k akceptovaniu práva na existenciu inej mocnosti. A tým k skutočnej vzájomnej spolupráci, výhodnej pre všetkých, bez akýchkoľvek postranných úmyslov. Naopak, stále pretrvávajú nepriateľské snahy o vzájomnú konfrontáciu a o ovládnutie jednej mocnosti druhou. A to prináša nešťastie.

Náš svet žil doteraz v ilúzii, že všetko funguje zdanlivo normálne. Iba takzvaní konšpirátori hovorili o tom, že pod povrchom zdanlivej normálnosti sa nachádzajú temné prúdy. A tieto reálne jestvujúce temné prúdy nakoniec vyrazili na povrch. To, čo bolo dovtedy skryté sa nakoniec viditeľne prejavilo. Nakoniec sa ukázalo, aké nedobré vzťahy v skutočnosti vládnu medzi mocnosťami, a tie nakoniec vyústili do vojny, ktorá je obrazom nášho sveta. Je obrazom bezohľadnej materiálnej expanzie a materiálneho prospechu za akúkoľvek cenu. Bezduchý, nenásytný a expanzívny materializmus nám opäť ukazuje svoju pravú tvár.

A deje sa tak preto, aby sme to v dnešnej vážnej dobe očisty ľudstva konečne poznali a uvedomili si, že takto to už ďalej nejde. Aby sme sa odvrátili od nízkych a priam vražedných hodnôt chladnej racionality a bezduchého uctievania matérie, a začali sa snažiť o hodnoty ducha.

No a medzi hodnoty ducha patrí okrem iného aj hodnota férovej spolupráce, ako i hodnota vzájomnej úcty a rešpektovania práva na dôstojný život každého jednotlivca, každej národnosti, každého národa a každej svetovej mocnosti. Keby sa všetci podľa týchto princípov riadili, nijaká vojna by tu dnes nebola.

***

Nebudeš žiadostivý ani majetku, ani zeme, ani prírodného bohatstva blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je!

Desiate prikázanie

v spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/
Odpovedať
Strana 1 z 1