• Dnes je: Nedeľa 19. mája 2024 meniny má Gertrúda

Pečený Sumček africký

Kategória: Ryby

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

35 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Sumček africký 800 g
cesnak 2-3 strúčik
prosciutto 2-3 plátok
olej olivový
soľ
mleté farebné korenie
rasca drvená
rozmarín
Postup prípravy :
Umytého sumčeka zbavíme konca chvosta a hlavy, ak je treba dočístíme (prípadne môžeme vyfiletovať, alebo len pozdĺžne prekrojíme na dve časti). Kúsky ryby položíme kožou dole na olejom vymazaný pekáč. Sumčeka jemne potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme trocha drvenej rasce a na vrch pokladáme plátky cesnaku, na menšie kúsky nakrájané prosciutto a halúzky rozmarínu (môžeme nahradiť čerstvým tymiánom, alebo inými obľúbenými bylinkami). Pečieme približne 20 min pri teplote 180-200 °C a ku koncu ešte jemne dogrilujeme (5-10 min.).

Doporučené prílohy :

pečené zemiaky, čerstvý chlieb, zelenina, šalát

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Sumček africký je ryba s bohatou chuťou a menej výraznou rybacou vôňou. Je vhodný na pečenie, dusenie, údenie, smaženie aj pošírovanie. Jeho mäso je chutné, šťavnaté s malým množstvom kostí a vysokým obsahom bielkovín.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.